Egyszerű tejfölös, málnás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Egyszerű tejfölös, málnás szelet

Hozzávalók:
Tészta:

  • 20 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 2 tk sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 16 dkg porcukor

Krém:

  • 1 nagy doboz tejföl (420 gr)
  • 6 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • fagyasztott málna (Nem igazán mértem mennyi volt nekem a dobozban.)
  • kukoricakeményítő

Elkészítése:

A pudingot a csomagolás szerint megfőzzük, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt, hogy egynemű, krémes állagot kapjunk. Az egyik kinyújtott tésztát lisztezett tepsibe helyezzük (35×21 cm-es tepsit használtam), és egyenletesen ráöntjük a pudingos-tejfölös krémet.

A fagyasztott málnaszemeket kukoricakeményítőben megforgatjuk, majd a felesleget óvatosan lerázzuk róluk. A málnaszemeket egyenletesen eloszlatjuk a krém tetején, vigyázva, hogy ne süllyedjenek mélyre. A második tésztalapot ráhelyezzük a málnás rétegre, ügyelve arra, hogy szépen befedje.

175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük a süteményt. Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd éles késsel szeleteljük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp:

A keményítő megakadályozza, hogy a fagyasztott gyümölcs sütés közben túl sok levet eresszen, így a krém megőrzi a megfelelő állagát, és a sütemény nem ázik el.