Dunahullám szelet recept

Hozzávalók egy 20×20 cm-es tepsihez
Tészta:
- 160 g puha vaj
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 4 db M-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 100 g natúr joghurt
- 350 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 ml tej (2×50 ml)
- 1 púpozott evőkanál (15 g) holland kakaópor
- 350 g magozott meggy
Pudingos krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 50 g kristálycukor
- 100 g porcukor
- 100 g puha vaj
Csokoládéréteg:
- 200 g csokoládé
- kevés olaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A puha vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után alaposan elkeverve. Beleöntjük a joghurtot, a tej felét, majd a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliakivonatot.
A massza kétharmadát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a tej másik felét, majd ezt a világos tésztára rétegezzük. A tetejére egyenletesen elosztva kirakjuk a meggyszemeket.
Az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ha a teteje gyorsan pirul, a sütési idő második felében mérsékelhetjük a hőt. Pár percig a tepsiben hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk és teljesen kihűtjük.
A pudingporokat a kristálycukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Fóliával letakarva (közvetlenül a puding felszínére simítva, hogy ne bőrösödjön) hagyjuk kihűlni. A teljesen kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a porcukrot és a puha vajat, majd gépi habverővel habosra keverjük. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán, és hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, kevés olajjal simára keverjük, majd a sütemény tetejére öntjük és elegyengetjük. Újra hűtőbe tesszük, hogy a csokoládéréteg megdermedjen.
Szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »