Dunahullám szelet recept
Hozzávalók egy 20×20 cm-es tepsihez
Tészta:
- 160 g puha vaj
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 4 db M-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 100 g natúr joghurt
- 350 g liszt
- 1 csomag (12 g) sütőpor
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 100 ml tej (2×50 ml)
- 1 púpozott evőkanál (15 g) holland kakaópor
- 350 g magozott meggy
Pudingos krém:
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 50 g kristálycukor
- 100 g porcukor
- 100 g puha vaj
Csokoládéréteg:
- 200 g csokoládé
- kevés olaj
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A puha vajat a cukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után alaposan elkeverve. Beleöntjük a joghurtot, a tej felét, majd a sütőporral elkevert lisztet és a vaníliakivonatot.
A massza kétharmadát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaóport és a tej másik felét, majd ezt a világos tésztára rétegezzük. A tetejére egyenletesen elosztva kirakjuk a meggyszemeket.
Az előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ha a teteje gyorsan pirul, a sütési idő második felében mérsékelhetjük a hőt. Pár percig a tepsiben hagyjuk, majd a sütőpapírral együtt rácsra húzzuk és teljesen kihűtjük.
A pudingporokat a kristálycukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, majd folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Fóliával letakarva (közvetlenül a puding felszínére simítva, hogy ne bőrösödjön) hagyjuk kihűlni. A teljesen kihűlt pudinghoz hozzáadjuk a porcukrot és a puha vajat, majd gépi habverővel habosra keverjük. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tésztán, és hűtőbe tesszük.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk, kevés olajjal simára keverjük, majd a sütemény tetejére öntjük és elegyengetjük. Újra hűtőbe tesszük, hogy a csokoládéréteg megdermedjen.
Szeletekre vágva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










