Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos szelet recept

Csíkos szelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    1. lap:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 2 ek kakaó
    • pici só

    2. lap:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 6 ek darált dió
    • pici só

    3. lap:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
    • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
    • 6 ek darált mák
    • pici só

    Hozzávalók a krémhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 vanília puding
    • 1/2 l tej
    • 1 citrom

    A tetejére:

    • étcsokoládé vagy díszítő cukorkák

    Elkészítése:
    A cukrot és tojást habosra keverjük, beledolgozzuk a tejfölt és végül a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is.

    Az első adaghoz a kakaót, a másodikhoz a diót és a harmadikhoz a mákot adjuk hozzá.

    Egy nagy tepsit sütőpapírral kibérelünk és a masszát egyenletesen elsimítjuk és közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük a lapot.

    A sütőpapírt csak akkor húzzuk le, amikor kihűlt a lap. A margarint habosra keverjük a porcukorral.

    A két vanília pudingot megfőzzük a 1/2 l tejjel, és amikor kihűlt egy citrom levét és reszelt héját hozzáadjuk.

    Ezt összekeverjük a cukros margarinnal, majd ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és a tetejére is kenünk egy nagyon vékony réteget, amit megszórunk reszelt étcsokival vagy díszítő cukorkákkal.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá