Csíkos szelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

1. lap:

  • 1 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 ek kakaó
  • pici só

2. lap:

  • 1 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 6 ek darált dió
  • pici só

3. lap:

  • 1 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 doboz tejföl(200 grammos, 20% zsírtartalmú)
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 6 ek darált mák
  • pici só

Hozzávalók a krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 vanília puding
  • 1/2 l tej
  • 1 citrom

A tetejére:

  • étcsokoládé vagy díszítő cukorkák

Elkészítése:
A cukrot és tojást habosra keverjük, beledolgozzuk a tejfölt és végül a szódabikarbónát és a sóval elkevert lisztet is.

Az első adaghoz a kakaót, a másodikhoz a diót és a harmadikhoz a mákot adjuk hozzá.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibérelünk és a masszát egyenletesen elsimítjuk és közepes hőfokon 12-15 perc alatt megsütjük a lapot.

A sütőpapírt csak akkor húzzuk le, amikor kihűlt a lap. A margarint habosra keverjük a porcukorral.

A két vanília pudingot megfőzzük a 1/2 l tejjel, és amikor kihűlt egy citrom levét és reszelt héját hozzáadjuk.

Ezt összekeverjük a cukros margarinnal, majd ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat és a tetejére is kenünk egy nagyon vékony réteget, amit megszórunk reszelt étcsokival vagy díszítő cukorkákkal.