Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csíkos mézes szelet recept

Csíkos mézes szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Mézes laphoz:

    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 3 ek étolaj
    • 10 dkg olvasztott méz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • fahéj

    Piskótához:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg cukor
    • 5 ek víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • pár ek pikáns ízű lekvár
    • 6 dl tej
    • 2 cs csokoládés pudingpor
    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor

    Csokimáz:

    • 18 dkg porcukor
    • 18 dkg margarin
    • 2 ek tej
    • 1 cs főzés nélküli csokis pudingpor

    Elkészítése:
    A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk és közepes tepsi hátulján vékony lapokat sütünk. (180 fokon 5-7 perc alatt.) Hagyjuk kihűlni. Közben a tojások sárgáját alaposan kikeverjük a cukor felével és a vízzel. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat és a lisztet. Széles mozdulatokkal eldolgozzuk. Abban a tepsiben sütjük ki (tűpróbáig), melynek a hátulján sütöttük a mézes lapokat. Hagyjuk kihűlni és ha kihűlt akkor a hosszabbik oldala mentén 5 egyenlő részre osztjuk és így 5 egyenlő csíkra szeljük fel. A krémhez a pudingport kikeverjük csomómentesre a tejjel és kis lángon állandó kevergetés mellet besűrűsítjük. Hagyjuk kihűlni, közben kikeverjük a porcukrot a margarinnal és a kihűlt krémhez adjuk, és jól eldolgozzuk. Az egyik mézes lapot megkenjük a csokis krémmel és erre ráhelyezzük a piskóta csíkokat úgy, hogy mindegyik között legyen egy ujjnyi hely. A maradék krémet a csíkok közé kenjük. A másik mézes lapot megkenjük lekvárral és a piskóta tetejére, úgy, hogy a lekváros fele a piskótára kerüljön. A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük és bevonjuk vele a süteményt. Hagyjuk megszilárdulni és másnap lehet is tálalni. Kell egy éjszaka mire megpuhulnak a lapok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá