Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csányi mézes krémes recept

Csányi mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók

    A tésztához

    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 dkg vaj
    • 15 dkg porcukor
    • 3 evőkanál méz
    • 3-4 evőkanál tej
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 45 dkg finomliszt

    A krémhez

    • 6 dl tej
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítés

    A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. A vajat, a porcukrot és a mézet vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és annyi tejet dolgozunk bele, hogy jól gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.

    A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 24×36 cm-es lapra nyújtjuk, és a tepsi hátoldalán, sütőpapíron egyenként megsütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

    A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor a főzött krém teljesen kihűlt, a két krémet alaposan összedolgozzuk.

    A lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra rétegezzük, majd a süteményt hűvös helyen pihentetjük.

    Másnap szeleteljük, a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

    Tipp

    A mézes krémes akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakát áll, mert a lapok szépen megpuhulnak. Szeleteléshez érdemes hosszú, vékony pengéjű kést használni, amit forró vízbe mártunk és szárazra törlünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek