Hozzávalók
A tésztához
A krémhez
Elkészítés
A lisztet, a kakaóport és a szódabikarbónát egy tálban összekeverjük. A vajat, a porcukrot és a mézet vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a lisztes keverékhez öntjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és annyi tejet dolgozunk bele, hogy jól gyúrható, nyújtható tésztát kapjunk.
A tésztát négy egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt kb. 24×36 cm-es lapra nyújtjuk, és a tepsi hátoldalán, sütőpapíron egyenként megsütjük. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Amikor a főzött krém teljesen kihűlt, a két krémet alaposan összedolgozzuk.
A lapokat megtöltjük a krémmel, egymásra rétegezzük, majd a süteményt hűvös helyen pihentetjük.
Másnap szeleteljük, a tetejét ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A mézes krémes akkor a legfinomabb, ha legalább egy éjszakát áll, mert a lapok szépen megpuhulnak. Szeleteléshez érdemes hosszú, vékony pengéjű kést használni, amit forró vízbe mártunk és szárazra törlünk.