Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

45 perces krémes recept

45 perces krémes
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg liszt
    • 4 dkg zsír
    • 13 dkg cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 cs szalakáli
    • késhegynyi só
    • annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk

    Krém:

    • 1 l tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája + fehérje
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 4 púpozott ek liszt
    • 4-5 ek cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként egyforma nagyságúra nyújtjuk, majd tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

    A tojás sárgákat a vaníliás cukorral, kristálycukorral, liszttel és valamennyi tejjel (1-1,5 dl) csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk. A felforralt tejbe belecsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt.

    A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a még forró krémbe forgatjuk óvatosan.

    Az elkészült krémet két részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. Pár óra múlva, mire kihűl, szeletelhető lesz. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá