45 perces krémes

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 4 dkg zsír
  • 13 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1/2 cs szalakáli
  • késhegynyi só
  • annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk

Krém:

  • 1 l tej
  • 4 tojás sárgája + fehérje
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 4 púpozott ek liszt
  • 4-5 ek cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. A tésztákat egyenként egyforma nagyságúra nyújtjuk, majd tepsi hátulján, 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt világosra sütjük.

A tojás sárgákat a vaníliás cukorral, kristálycukorral, liszttel és valamennyi tejjel (1-1,5 dl) csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk. A felforralt tejbe belecsorgatjuk a lisztes keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd elzárjuk alatta a gázt.

A tojás fehérjét kemény habbá verjük és a még forró krémbe forgatjuk óvatosan.

Az elkészült krémet két részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat. Pár óra múlva, mire kihűl, szeletelhető lesz. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.