Mézes krémes bejgli szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 25 dkg finomliszt
- 3 dkg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 ek méz
- 1 tk szódabikarbóna
- pár kanál tej
Krém:
- 7 dl tej
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 15 dkg vaj
- 12 dkg porcukor
- 1-1 rúd mákos és diós bejgli
Máz:
- 75 ml habtejszín
- 75 g étcsoki
Elkészítése:
A tészta száraz hozzávalóit egy edénybe mérjük. A vajat és a mézet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztes keverékhez, majd hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, amivel könnyen formázható tésztát kapunk.
A tésztát két részre osztjuk, majd mindkettőt 20*30 cm-es lapokká nyújtjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megaütjük.
A krémhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük a tejben a cukorral, majd langyosan kihabosítjuk a vajjal.
Az egyik lapot tálcára tesszük, megkenjük a krém felével, majd felváltva rátesszük az ujjnyi vastagra szelt bejgliket. A bejglikre kenjük a krém másik felét és befedjük a másik lappal.
Egy éjszakára hőtőbe tesszük. Másnap a tejszínt és a csokit összeolvasztjuk, majd bevonjuk vele a süti tetejét és amíg meg nem dermed a máz, addig hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









