Krémes recept
Hozzávalók:
- 50 dkg leveles tészta
Krém:
- 1 liter tej
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál finomliszt
- porcukor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát két részre osztjuk, majd kb 28*35 cm-es lapokká nyújtjuk és villával megszurkáljuk.
A lapokat tepsi hátán kisütjük egyesével, kb 20 őerc alatt szép pirosra.
A lisztet kis tejjel eldolgozzuk és hozzáadjuk a tojássárgákat, a többi tejet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.
Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a forró krémbe keverjük.
A meleg krémet azonnal rákenjük az egyik lapra, a másik tésztát a tetejére helyezzük. Könnyítésnek a felső tésztalapot már felkockázva is rárakhatjuk a krémre.
Végül megszórjuk porcukorral. Pár óra múlva (kiután a krém kihűlt, szeletelhető is).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









