Krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krémes

Hozzávalók:

  • 50 dkg leveles tészta

Krém:

  • 1 liter tej
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál finomliszt
  • porcukor

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztát két részre osztjuk, majd kb 28*35 cm-es lapokká nyújtjuk és villával megszurkáljuk.

A lapokat tepsi hátán kisütjük egyesével, kb 20 őerc alatt szép pirosra.

A lisztet kis tejjel eldolgozzuk és hozzáadjuk a tojássárgákat, a többi tejet, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot.

Állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a forró krémbe keverjük.

A meleg krémet azonnal rákenjük az egyik lapra, a másik tésztát a tetejére helyezzük. Könnyítésnek a felső tésztalapot már felkockázva is rárakhatjuk a krémre.

Végül megszórjuk porcukorral. Pár óra múlva (kiután a krém kihűlt, szeletelhető is).