Kráter sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 epres pudingpor
- 8 dl tej
- 6 ek cukor
A tésztához:
- 5 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 25 dkg cukor
- 1 vaníliás cukor
- 25 dkg liszt
- 2 ek. kakaó
- 1 sütőpor
- 1 dl étolaj
- 1 dl tej
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje felvert habja
A mázhoz
- 1 db 450 gr-os 20%-os tejföl
- 4 ek. porcukor
- 1 vaníliás cukor
Elkészítése:
A vaníliás pudingport 4 dl tejjel,3 ek. cukorral felfőzzük és hűlni hagyjuk. Az epres pudingport 4 dl tejjel, 3 ek. cukorral felfőzzük és hagyjuk kihűlni.
5 tojássárgát 25 dkg cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és 1 dl tejjel, olajjal jól összekeverünk. Tovább keverve hozzáadjuk a lisztet, amit előzőleg összekeverünk a kakaóval és a sütőporral.
Az öt tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáadjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és simítjuk. Vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingokat és sütjük.
Máz:
A hozzávalókat összekeverjük és a forró, megsült tésztára kenjük, majd egy picit szárítjuk a sütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »