Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kossuth kifli ünneplőben recept

Kossuth kifli ünneplőben
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 30 dkg cukor
    • 22 dkg sertészsír
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 1 citrom leve
    • 1 citrom héja
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 10 dkg dió (darabos)

    Tetejére (opcionális:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek porcukor
    • ételfesték

    Elkészítése:

    A tojássárgákat alaposan kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a zsírral. A citrom héját és levét is hozzáadjuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérje habot is.
    Végül a sütőporral elkevert lisztet is hozzáadjuk.

    Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.

    Megszórjuk a darabos dióval és előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).

    Ha kisült és legalább langyosra hűlt, pogácsa szagattóval félholdakat (kifliket) szaggatunk ki belőle.

    A tojásfehérjét enyhén felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, színezzük és kidíszítjük a kifliket.

    Tipp:

    A 2012-es szegedi Kossuth kifli sütő versenyre készült.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá