Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű rebarbarás pite recept

Könnyű rebarbarás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 15 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 15 dkg hideg vaj
    • 7 dkg porcukor
    • 7 dkg őrölt mandula
    • 1/2 vaníliarúd kikapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)

    Töltelékhez:

    • 5 dkg fehér csokoládé
    • 35 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dkg xilit (vagy kristálycukor)
    • 1 tk liszt
    • fél vaníliarúd kikakapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)
    • 25 dkg rebarbara szára

    Tejszínhab:

    • 250 ml habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • 2 tk xilit (vagy kristálycukor)

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, és közepén mélyedést formázunk. Beletesszük a kockákra vágott vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a mandulát és a vaníliás cukrot, majd az egészet omlós tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és 1-1,5 órára hűtőbe rakjuk.

    Töltelék készítése:

    A töltelékhez meghámozzuk a rebarbarát, és kb. egy cm vastag darabokra vágjuk. A mascarponet a tojással, a finomra reszelt csokoládéval, a xilittel és a vaníliás cukor másik felével gépi habverővel sima krémmé keverjük, majd beleforgatjuk a rebarbara darabokat.

    Összeállítás:

    A pitesütő formát (24 cm-es) kivajazzuk és liszttel/zsemlemorzsával megszórjuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk. (Ha a tésztánkat nem tudjuk teljesen kinyújtani, akkor óvatosan, és minél egyenletesebben nyomkodjuk bele a formába.) Beleterítjük a tésztát, és villával kissé megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, és 175 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt megsütjük.

    A tejszínhabot a xilittel elkezdjük felverni, és amikor már kezd krémes állapotú lenne, hozzáadjuk a habfixálót is.

    Ha kihűlt a pite, megkenjük tejszínhabbal és manduladarabokkal, reszelt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.

    Tipp:

    Ízlés szerint több fehér csokoládét is beletehetünk. A süteményt elkészíthetjük kosárka formában is, ez az adag 6 kis kosárhoz elegendő.

    A könnyű rebarbarás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 339 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 18 g
    Zsír: 26 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá