Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tejszínhab:
Elkészítése:
A lisztet beleöntjük egy keverőtálba, és közepén mélyedést formázunk. Beletesszük a kockákra vágott vajat, a tojássárgáját, a porcukrot, a mandulát és a vaníliás cukrot, majd az egészet omlós tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és 1-1,5 órára hűtőbe rakjuk.
A töltelékhez meghámozzuk a rebarbarát, és kb. egy cm vastag darabokra vágjuk. A mascarponet a tojással, a finomra reszelt csokoládéval, a xilittel és a vaníliás cukor másik felével gépi habverővel sima krémmé keverjük, majd beleforgatjuk a rebarbara darabokat.
A pitesütő formát (24 cm-es) kivajazzuk és liszttel/zsemlemorzsával megszórjuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk. (Ha a tésztánkat nem tudjuk teljesen kinyújtani, akkor óvatosan, és minél egyenletesebben nyomkodjuk bele a formába.) Beleterítjük a tésztát, és villával kissé megszurkáljuk. Beleöntjük a tölteléket, és 175 fokos, előmelegített sütőbe tesszük. 20-25 perc alatt megsütjük.
A tejszínhabot a xilittel elkezdjük felverni, és amikor már kezd krémes állapotú lenne, hozzáadjuk a habfixálót is.
Ha kihűlt a pite, megkenjük tejszínhabbal és manduladarabokkal, reszelt fehér csokoládéval díszítve tálaljuk.
Ízlés szerint több fehér csokoládét is beletehetünk. A süteményt elkészíthetjük kosárka formában is, ez az adag 6 kis kosárhoz elegendő.