Könnyű rebarbarás pite

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg hideg vaj
  • 7 dkg porcukor
  • 7 dkg őrölt mandula
  • 1/2 vaníliarúd kikapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)

Töltelékhez:

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 35 dkg mascarpone (vagy más natúr krémsajt)
  • 1 tojás
  • 3 dkg xilit (vagy kristálycukor)
  • 1 tk liszt
  • fél vaníliarúd kikakapart magja (vagy fél csomag vaníliás cukor)
  • 25 dkg rebarbara szára

Tejszínhab:

  • 250 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 tk xilit (vagy kristálycukor)