Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Könnyű, diós-szilvás sütemény recept

Könnyű, diós-szilvás sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók 28 cm-es formához:

    • 18 dkg liszt
    • 4 db közepes méretű (M)  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS + 3 fehérje
    • 15 dkg cukor
    • 5 dkg dió
    • 2 evőkanál porcukor
    • 10 dkg szilva
    • 10 dkg vaj
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 csipet só

    Elkészítése:

    A szilvaszemeket megmossuk, kimagozzuk és kisebb darabokra vágjuk és elkeverjük a fahéjjal.

    A diót megdaráljuk és kevés porcukorral összekeverjük.

    Egy nagyobb tálban, gépi habverővel, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliával, majd egyesével hozzáadva a tojásokat, mindegyiket alaposan eldolgozzuk a masszában. Mikor a massza készen van, hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és jól összekeverjük.

    A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan hozzádolgozzuk a tésztamasszához.

    A tésztát belesimítjuk egy nagyobb pitesütőbe, vagy kapcsos tortaformába, amit előzőleg kivajazunk és liszttel kiszórunk.

    A tészta tetején elosztjuk a fahéjas szilvadarabokat, majd alaposan megszórjuk a cukrozott darált dióval.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon körülbelül, 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

    Akkor jó, mikor a tetején levő cukros dió szinte rá karamellizálódik.

    Miután elkészült, hagyjuk teljesen kihűlni és egy kevés tejszínhabbal, vanília sodóval tálaljuk.

    A könnyű, diós-szilvás sütemény kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 120 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 37 g
    Zsír: 15 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá