Komakosár recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg sertészsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 30 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.
A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.
Tipp:
A tojáshabon kívül színes cukorkával is díszíthetjük a kosárkákat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »