Komakosár recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg porcukor
- 15 dkg sertészsír
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 30 dkg porcukor
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 evőkanál tej
- 25 dkg margarin
Díszítéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7 dkg porcukor
Elkészítése:
A zsírt a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az egész tojást és az egy tojássárgáját, amivel tovább keverjük. Végül a sóval, liszttel elkevert sütőporral összegyúrjuk.
A tésztából kb 38-40 egyenlő gombócot készítünk, majd a kosárka formákba egyenletesen belenyomkodjuk.
Előmelegített, 180 fokos sütőben készre sütjük kb 20-25 perc alatt.
A töltelékhez a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a margarint és a tejet, majd összedolgozzuk. Gyenge tűzön sűrű krémmé főzzük és még melegen a kosárkákat megtöltjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukort és a kihűlt kosárkákat ezzel díszítjük.
Tipp:
A tojáshabon kívül színes cukorkával is díszíthetjük a kosárkákat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »