Kókusztekercs recept
Hozzávalók:
A tésztához (37*33 cm-es tepsihez):
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek (rizs)liszt
- 2 ek (kókusz)liszt
- 2 ek kakaópor
- 5 ek eritrit vagy cukor
A töltelékhez:
- 10 dkg kókuszreszelék (nekem a kókusztejből visszamaradt pép)
- 20 dkg vaj
- 20 dkg (nyírfa)porcukor
Díszítéshez:
- fondant vagy marcipán
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a sárgákat, az eritritet, majd lassú fordulatszámnál a liszteket és a kakaóport is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük kb 10 perc alatt.
Elkészítjük a krémet: a porcukrot és a vajat alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és azzal is összekeverjük.
Én nem szoktam a piskótát konyharuhába tekergetni, mert ha nem sütöm túl, így is-úgy is szépen tekerhető, ha meg túl sül, így sem-úgy sem.
Tehát rákenem a piskótára a krémet, feltekerem (ha több krémmel dolgoztam volna kívülre is maradt volna). Egy kis házi (cukor nélküli) lekvárral lekentem és a képen látható módon díszítettem.