Kókuszos vendégváró szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A csokis lap hozzávalói (2x)
- 25 dkg liszt
- 5 dkg ráma margarin
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél csomag szalalkáli
- 2 kanál holland kakaópor
- fél dl tej
Piskótalap
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 dkg cukor
- fél dl olaj
- fél dl víz
- 10 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
Krém hozzávalói
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag kókuszos puding
- 7 dl tej
- 2-3 dkg kókuszreszelék
A tetejére
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 20 dkg cukor
- Kókusz reszelék
Elkészítése:
A csokis lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 lapot sütünk belőle 24*22 cm-es tepsiben 180 fokon.
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához adjuk a vizet, az olajat, 2 kanál cukor és habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan a sárga masszába keverjük. Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd sütőpapíros tepsiben (24*22) 170 fokon tűpróbáig sütjük.
Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A porcukorból és a margarinból robotgéppel habos krémet keverjünk, adunk hozzá 2-3 dkg kókuszreszeléket is. Amikor a puding kihűlt, az egészet összekeverjük és megkenjük vele az egyik csokis lapot. Erre kerül a piskóta, majd még egy réteg krém és a másik csokis lap.
A tetejére a tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, rákenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.