Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos vendégváró szelet recept

Kókuszos vendégváró szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    A csokis lap hozzávalói (2x)

    • 25 dkg liszt
    • 5 dkg ráma margarin
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • fél csomag szalalkáli
    • 2 kanál holland kakaópor
    • fél dl tej

    Piskótalap

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 dkg cukor
    • fél dl olaj
    • fél dl víz
    • 10 dkg liszt
    • fél csomag sütőpor

    Krém hozzávalói

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin
    • 2 csomag kókuszos puding
    • 7 dl tej
    • 2-3 dkg kókuszreszelék

    A tetejére

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg cukor
    • Kókusz reszelék

    Elkészítése:

    A csokis lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 lapot sütünk belőle 24*22 cm-es tepsiben 180 fokon.

    A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához adjuk a vizet, az olajat, 2 kanál cukor és habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá  verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan a sárga masszába keverjük.  Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd sütőpapíros tepsiben (24*22) 170 fokon tűpróbáig sütjük.

    Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A porcukorból és a margarinból robotgéppel habos krémet keverjünk, adunk hozzá 2-3 dkg kókuszreszeléket is. Amikor a puding kihűlt, az egészet összekeverjük és megkenjük vele az egyik csokis lapot. Erre kerül a piskóta, majd még egy réteg krém és a másik csokis lap.

    A tetejére a tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, rákenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá