Kókuszos vendégváró szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kókuszos vendégváró szelet

Hozzávalók:

A csokis lap hozzávalói (2x)

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg ráma margarin
  • 1 egész tojás
  • fél csomag szalalkáli
  • 2 kanál holland kakaópor
  • fél dl tej

Piskótalap

  • 4 tojás
  • 8 dkg cukor
  • fél dl olaj
  • fél dl víz
  • 10 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor

Krém hozzávalói

  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 2 csomag kókuszos puding
  • 7 dl tej
  • 2-3 dkg kókuszreszelék

A tetejére

  • 1 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor
  • Kókusz reszelék

Elkészítése:

A csokis lap hozzávalóit összedolgozzuk, majd 2 lapot sütünk belőle 24*22 cm-es tepsiben 180 fokon.

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához adjuk a vizet, az olajat, 2 kanál cukor és habosra keverjük, amíg a cukor el nem olvad. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá  verjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és óvatosan a sárga masszába keverjük.  Végül óvatosan hozzákeverjük a sütőporos lisztet, majd sütőpapíros tepsiben (24*22) 170 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A tejben megfőzzük a pudingporokat, majd kihűtjük. A porcukorból és a margarinból robotgéppel habos krémet keverjünk, adunk hozzá 2-3 dkg kókuszreszeléket is. Amikor a puding kihűlt, az egészet összekeverjük és megkenjük vele az egyik csokis lapot. Erre kerül a piskóta, majd még egy réteg krém és a másik csokis lap.

A tetejére a tojásfehérjét kikeverjük a cukorral, rákenjük és megszórjuk kókuszreszelékkel.