Kókuszos, vaníliás krémes sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Tésztalap készítés:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket. 24 × 39-cm-es tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, öntsük bele a tésztát és simítsuk el.
170 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. (Sütés közben fóliával takarjuk le.)
A csokoládét közben a vajjal egy lábasban felolvasztjuk.
A megsült tésztát tálcára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, majd a tetejére egy másik tálcát teszünk és visszafordítjuk.
A kihűlt süteményt a vajjal felolvasztott csokoládéval lekenjük és hagyjuk rádermedni. (Én fagyasztóba tettem erre az időre.)
Krém készítés:
A tejet a pudingporral, a cukrokkal és a tojássárgákkal csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre felfőzzük. Hagyjuk kihűlni.
A habtejszínt keményre felverjük és a vaníliás krémet apránként hozzáadva jól kihabosítjuk. A csokoládéra kenjük a krém 2/3 részét és elsimítjuk .
A tésztát négyzet alakúra vágjuk. A maradék krémet habzsákba tesszük és kis rózsákat nyomunk a kockák közepére.
A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »

