Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 30 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag sütőpor
- 45 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag tejszín ízű habpor
- 1 csomag habfix
Elkészítése:
A tojás sárgáját elkeverjük a fele kristálycukorral, hozzáadjuk a pudingport és a sütőport, végül a cukor másik felével kemény habbá felvert tojásfehérjét.
170 fokon néhány perc alatt megsütjük (gáztepsiben). Nedves konyharuhára borítjuk, (ha sütőpapírt használtunk, lehúzzuk róla a papírt), majd szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Addig a 25 dkg margarint habosra keverjük a 25 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaót.
A kókuszreszelékbe belekeverjük a maradék porcukrot, a maradék margarint és a felvert habtejszínt. Kitekerjük a piskótatekercset, megkenjük a kakaós krém kb 2/3-ával.
A piskóta hosszabbik oldalán a szélére kenjük a kókuszos masszát és egy rudat formálva belőle, szorosan összetekerjük.
A tetejét bekenjük a maradék kakaós krémmel, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »