Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 30 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag sütőpor
- 45 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag tejszín ízű habpor
- 1 csomag habfix
Elkészítése:
A tojás sárgáját elkeverjük a fele kristálycukorral, hozzáadjuk a pudingport és a sütőport, végül a cukor másik felével kemény habbá felvert tojásfehérjét.
170 fokon néhány perc alatt megsütjük (gáztepsiben). Nedves konyharuhára borítjuk, (ha sütőpapírt használtunk, lehúzzuk róla a papírt), majd szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Addig a 25 dkg margarint habosra keverjük a 25 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaót.
A kókuszreszelékbe belekeverjük a maradék porcukrot, a maradék margarint és a felvert habtejszínt. Kitekerjük a piskótatekercset, megkenjük a kakaós krém kb 2/3-ával.
A piskóta hosszabbik oldalán a szélére kenjük a kókuszos masszát és egy rudat formálva belőle, szorosan összetekerjük.
A tetejét bekenjük a maradék kakaós krémmel, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









