Kókuszos tekercs recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál kakaó
- 30 dkg margarin
- 1,5 dl tej
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- fél csomag sütőpor
- 45 dkg porcukor
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag tejszín ízű habpor
- 1 csomag habfix
Elkészítése:
A tojás sárgáját elkeverjük a fele kristálycukorral, hozzáadjuk a pudingport és a sütőport, végül a cukor másik felével kemény habbá felvert tojásfehérjét.
170 fokon néhány perc alatt megsütjük (gáztepsiben). Nedves konyharuhára borítjuk, (ha sütőpapírt használtunk, lehúzzuk róla a papírt), majd szorosan feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Addig a 25 dkg margarint habosra keverjük a 25 dkg porcukorral, majd hozzáadjuk a kakaót.
A kókuszreszelékbe belekeverjük a maradék porcukrot, a maradék margarint és a felvert habtejszínt. Kitekerjük a piskótatekercset, megkenjük a kakaós krém kb 2/3-ával.
A piskóta hosszabbik oldalán a szélére kenjük a kókuszos masszát és egy rudat formálva belőle, szorosan összetekerjük.
A tetejét bekenjük a maradék kakaós krémmel, végül megszórjuk kókuszreszelékkel.
Tálalás előtt kb 1 cm-es szeletekre vágjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »