Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello szelet recept

Raffaello szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor(kristály)
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 1 cs sütőpor
    • margarin(a tepsi kikenéséhez)

    A krémhez:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 cs vaníliás pudingpor
    • 5 dl tej
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 2 mokkás kanál mandulaaroma

    Elkészítés:
    A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. A margarinozott, lisztezett tepsibe/formába öntjük, és halovány rózsaszínre sütjük, tűpróbáig. Kihűtjük.

    A tejet feltesszük forrni, a tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és a cukorral,beleöntjük a forró tejbe és állandó keverés mellett jó sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük,hozzáadjuk a mandula aromát,a kihűt pudingos krémet,végül a kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük krémesre. A piskóta tetejére kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és a hűtőbe tesszük pár órára.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá