Raffaello szelet recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg cukor(kristály)
- 10 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 1 cs sütőpor
- margarin(a tepsi kikenéséhez)
A krémhez:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 10 dkg kókuszreszelék
- 2 mokkás kanál mandulaaroma
Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. A margarinozott, lisztezett tepsibe/formába öntjük, és halovány rózsaszínre sütjük, tűpróbáig. Kihűtjük.
A tejet feltesszük forrni, a tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és a cukorral,beleöntjük a forró tejbe és állandó keverés mellett jó sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük,hozzáadjuk a mandula aromát,a kihűt pudingos krémet,végül a kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük krémesre. A piskóta tetejére kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és a hűtőbe tesszük pár órára.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.