Raffaello szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor(kristály)
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 cs sütőpor
  • margarin(a tepsi kikenéséhez)

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 2 cs vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 mokkás kanál mandulaaroma

Elkészítés:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, közben hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan hozzá keverjük a kókuszreszeléket, majd a sütőporos lisztet. A margarinozott, lisztezett tepsibe/formába öntjük, és halovány rózsaszínre sütjük, tűpróbáig. Kihűtjük.

A tejet feltesszük forrni, a tojások sárgáját összekeverjük a pudingokkal és a cukorral,beleöntjük a forró tejbe és állandó keverés mellett jó sűrű krémmé főzzük. Kihűtjük. A szobahőmérsékleten puhult margarint habosra keverjük,hozzáadjuk a mandula aromát,a kihűt pudingos krémet,végül a kókuszreszeléket és alaposan elkeverjük krémesre. A piskóta tetejére kenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és a hűtőbe tesszük pár órára.