Orhidea szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margrain
- 5 dkg porcukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- csipet só
- 2 dl tejföl
- reszelt fél citromhéj
- 2 ek kakaópor
Máktöltelék:
- 20 dkg őrölt mák
- 10 dkg porcukor
- 1 reszelt alma
- késhegynyi fahéj
- reszelt fél citromhéj
- 1 dl forró tej
Kókuszkrém:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg margarin
Vaníliakrém:
- 1/2 l tej
- 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg margarin
Tetejére:
- kevés őröletlen mák
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott, kisebb tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.