Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Orhidea szelet recept

Orhidea szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 10 dkg margrain
    • 5 dkg porcukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só
    • 2 dl tejföl
    • reszelt fél citromhéj
    • 2 ek kakaópor

    Máktöltelék:

    • 20 dkg őrölt mák
    • 10 dkg porcukor
    • 1 reszelt alma
    • késhegynyi fahéj
    • reszelt fél citromhéj
    • 1 dl forró tej

    Kókuszkrém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin

    Vaníliakrém:

    • 1/2 l tej
    • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg margarin

    Tetejére:

    • kevés őröletlen mák
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott, kisebb tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.

    A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.

    Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.

    3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.

    Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá