Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos kinder szelet recept

Kókuszos kinder szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    Tésztához:

    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg liszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 dkg kakaópor
    • 2 evőkanál olvasztott vaj
    • 2 evőkanál víz
    • 12 dkg cukor

    Krémhez:

    • 1 tubus (170 g) sűrített tej
    • 2 dl habtejszín
    • 4 evőkanál kókuszreszelék
    • 2 teáskanál zselatinpor (6 evőkanál vízben feloldva)

    Mázhoz:

    • 100 g tortabevonó csokoládé
    • 1 evőkanál olaj

    Díszítéshez:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, az olvasztott vajat és a vizet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

    A sűrített tejet kis lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg karamell színű lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint.

    A habtejszínt elkezdjük felverni, és amikor már majdnem kemény, lassan belecsurgatjuk a zselatinos, karamelles sűrített tejet. Addig verjük, amíg habos, kemény krémet kapunk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

    A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, majd a másik lappal befedjük.

    A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

    A süteményt hűtőben legalább 2 órát pihentetjük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek