Kókuszos kinder szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók

Tésztához:

  • 4 db tojás
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 dkg kakaópor
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 evőkanál víz
  • 12 dkg cukor

Krémhez:

  • 1 tubus (170 g) sűrített tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 evőkanál kókuszreszelék
  • 2 teáskanál zselatinpor (6 evőkanál vízben feloldva)

Mázhoz:

  • 100 g tortabevonó csokoládé
  • 1 evőkanál olaj

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, az olvasztott vajat és a vizet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

A sűrített tejet kis lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg karamell színű lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint.

A habtejszínt elkezdjük felverni, és amikor már majdnem kemény, lassan belecsurgatjuk a zselatinos, karamelles sűrített tejet. Addig verjük, amíg habos, kemény krémet kapunk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, majd a másik lappal befedjük.

A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük, és kókuszreszelékkel megszórjuk.

A süteményt hűtőben legalább 2 órát pihentetjük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.