Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
Mázhoz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport, az olvasztott vajat és a vizet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20–25 perc alatt megsütjük.
A sűrített tejet kis lángon, folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg karamell színű lesz. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a feloldott zselatint.
A habtejszínt elkezdjük felverni, és amikor már majdnem kemény, lassan belecsurgatjuk a zselatinos, karamelles sűrített tejet. Addig verjük, amíg habos, kemény krémet kapunk, majd beleforgatjuk a kókuszreszeléket.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó lapra rákenjük a krémet, majd a másik lappal befedjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a sütemény tetejére öntjük, és kókuszreszelékkel megszórjuk.
A süteményt hűtőben legalább 2 órát pihentetjük, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.