Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty fonat recept

Bounty fonat
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 1 tasak instant élesztő
    • 5 dkg cukor
    • 5 dkg vaj
    • 80 ml meleg tej
    • 1 db közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só

    Kókuszos töltelékhez:

    • 1,2 dl tej
    • 7 dkg cukor
    • 2 dkg vaj
    • 1 tk vanília aroma
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Csokoládé töltelékhez:

    • 1,5 tábla csokoládé  (ét-, fehér- vagy tej)

    Kenéshez:

    • 1 ek víz
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejbe tesszük a vajat, mikróban meglangyosítjuk, és addig keverjük, amíg a vaj teljesen felolvad. A langyos vajas tejet a robotgép keverőtáljába öntjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, és megszórjuk az élesztőporral. Rászórjuk a lisztet, majd a tetejére a sót. Robotgéppel simára dagasztjuk. A tészta enyhén ragadós, de simának kell lennie. Letakarjuk egy konyharuhával, és szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd bezacskózva hűtőbe tesszük legalább 4 órára, de akár egy éjszakára is maradhat.

    A kókuszos töltelékhez a tejet a cukorral addig melegítjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a vajat és a vaníliaaromát, simára keverjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tölteléket teljesen kihűtjük, hogy megdermedjen.

    A tésztát enyhén lisztezett felületen kinyújtjuk, a mérethez igazodva, amelyen a csokoládét középre tudjuk helyezni. A kinyújtott tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A csokoládé alá halmozzuk a kókuszos tölteléket, ügyelve, hogy a réteg ne legyen vastagabb 1-1,3 cm-nél. A tészta két oldalát éles késsel egyenletes csíkokra vágjuk, majd először a végeit, majd a csíkokat felváltva egymásra hajtjuk, hogy fonott mintát kapjunk.

    Letakarva fél órát pihentetjük. Egy tojás és egy evőkanál víz keverékével megkenjük. Előmelegített sütőben 160 fokon 30 percig sütjük, amíg aranybarnára nem sül. Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen tálaljuk, hogy a csokoládé folyós maradjon. Ha kihűlt, a csoki szilárdul, és szebben szeletelhető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá