Bögrés raffaello recept
Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 bögre tej (bögre = 3 dl)
- 2 bögre rétesliszt
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre porcukor
A tetejére:
- 1/2 bögre porcukor
- 1/2 bögre kókuszreszelék
Amikor kisült:
- 1 bögre tejszín
Elkészítése:
A tojásokat egészben felverjük, majd hozzákeverjük az 1 bögre porcukrot és az olvasztott vajat. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet, és simára keverjük. A masszát kivajazott tepsibe simítjuk, majd megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel és fél bögre porcukorral.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a süteményt kb. 20 percig sütjük. Ha 20×30 cm-es tepsit használunk, magasabb lesz a süti; egy 38×22 cm-es tepsiben viszont pont ideális magasságúra sül.
Amikor a sütemény megsült, még forrón meglocsoljuk 1 bögre tejszínnel, amit a tészta magába szív, és nem áztatja el. A kihűlt süteményt szeleteljük, és vékonyan megszórjuk porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »









