Bögrés raffaello recept

Hozzávalók:
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre tej (bögre = 3 dl)
- 2 bögre rétesliszt
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 1 cs sütőpor
- 1 bögre porcukor
A tetejére:
- 1/2 bögre porcukor
- 1/2 bögre kókuszreszelék
Amikor kisült:
- 1 bögre tejszín
Elkészítése:
A tojásokat egészben felverjük, majd hozzákeverjük az 1 bögre porcukrot és az olvasztott vajat. Ezután hozzáadjuk a tejet és a sütőporral elkevert réteslisztet, és simára keverjük. A masszát kivajazott tepsibe simítjuk, majd megszórjuk fél bögre kókuszreszelékkel és fél bögre porcukorral.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a süteményt kb. 20 percig sütjük. Ha 20×30 cm-es tepsit használunk, magasabb lesz a süti; egy 38×22 cm-es tepsiben viszont pont ideális magasságúra sül.
Amikor a sütemény megsült, még forrón meglocsoljuk 1 bögre tejszínnel, amit a tészta magába szív, és nem áztatja el. A kihűlt süteményt szeleteljük, és vékonyan megszórjuk porcukorral, valamint kókuszreszelékkel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »