Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos pite recept

Kókuszos pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 120 g tk tönköly liszt (76,68 g CH)
    • 50 g zabpehely liszt (34,05 g CH)
    • 50 g búza finomliszt (37,7 g CH)
    • 180 g margarin
    • csipet só
    • 3-4 ek tejföl

    A töltelékhez:

    • 150 g kókuszreszelék
    • 110 g xilit (66 g CH)
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vanília aroma
    • csipet só
    • 80 g csokoládés meggylekvár (8,9 g CH)

    Elkészítése:

    A tésztához a liszteket elmorzsoljuk a margarinnal, majd a csipet sóval tésztává gyúrjuk. Ha nem állna össze, tegyünk bele tejfölt (én három evőkanállal használtam fel). Hűtőben pihentetjük.

    A kókuszos krémhez válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval robotgéppel kezdjünk habot verni. Amikor már kezd keményedni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és adjuk hozzá a vanília aromát is. Ezután egy fakanállal óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket.

    A sütőt melegítsük elő 180 fokra és állítsuk össze a süteményt.

    Ehhez a tepsit (20*30 cm) béleljük ki sütőpapírral. A tésztát osszuk két részre és az egyik felét nyújtsuk ki akkorára, hogy pont lefedje a tepsi alját és tegyük is bele. Ezt kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a kókuszos krémet. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki és helyezzük a tetejére, majd egy kés hegyével, vagy villával szurkáljuk meg, hogy a pára sütés közben távozni tudjon.

    Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük világosra.

    Tipp:

    Az egész sütemény 223,33 g CH-t tartalmaz, 24 szeletre vágva egy szelet 9,3 g-ot.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá