Kókuszos pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 120 g tk tönköly liszt (76,68 g CH)
  • 50 g zabpehely liszt (34,05 g CH)
  • 50 g búza finomliszt (37,7 g CH)
  • 180 g margarin
  • csipet só
  • 3-4 ek tejföl

A töltelékhez:

  • 150 g kókuszreszelék
  • 110 g xilit (66 g CH)
  • 5 tojás
  • vanília aroma
  • csipet só
  • 80 g csokoládés meggylekvár (8,9 g CH)

Elkészítése:

A tésztához a liszteket elmorzsoljuk a margarinnal, majd a csipet sóval tésztává gyúrjuk. Ha nem állna össze, tegyünk bele tejfölt (én három evőkanállal használtam fel). Hűtőben pihentetjük.

A kókuszos krémhez válasszuk szét a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval robotgéppel kezdjünk habot verni. Amikor már kezd keményedni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és adjuk hozzá a vanília aromát is. Ezután egy fakanállal óvatosan forgassuk bele a kókuszreszeléket.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra és állítsuk össze a süteményt.

Ehhez a tepsit (20*30 cm) béleljük ki sütőpapírral. A tésztát osszuk két részre és az egyik felét nyújtsuk ki akkorára, hogy pont lefedje a tepsi alját és tegyük is bele. Ezt kenjük meg lekvárral, majd öntsük rá a kókuszos krémet. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki és helyezzük a tetejére, majd egy kés hegyével, vagy villával szurkáljuk meg, hogy a pára sütés közben távozni tudjon.

Az előmelegített sütőben 20 perc alatt süssük világosra.

Tipp:

Az egész sütemény 223,33 g CH-t tartalmaz, 24 szeletre vágva egy szelet 9,3 g-ot.