Kókuszos csiga recept
Elkészítése:
A tojássárgákat az olvasztott margarinnal simává keverjük, a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet egy edénybe mérjük, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük a margarinos-tojásos elegyet, majd rá a felfuttatott élesztőt.
Jól bedagasszuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.
Töltelék:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszreszeléket.
Összeállítás:
A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
A másik felével is így járunk el.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 30 percet kelesztjük.
Előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.
Tipp:
Sütési hőfok/idő/mód: 200°C / 10-15 perc / alul-felül sütés