Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos csiga recept

Kókuszos csiga
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
105 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 500 g liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 250 g margarin
    • 1,5 dl tej + 1 tk
    • cukor
    • 25 g friss élesztő

    Töltelék:

    • 200 g kókuszreszelék
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 330 g porcukor

    Elkészítése:

    A tojássárgákat az olvasztott margarinnal simává keverjük, a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    A lisztet egy edénybe mérjük, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük a margarinos-tojásos elegyet, majd rá a felfuttatott élesztőt.

    Jól bedagasszuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.

    Töltelék:

    A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszreszeléket.

    Összeállítás:

    A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.

    A másik felével is így járunk el.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 30 percet kelesztjük.

    Előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.

    Tipp:

    Sütési hőfok/idő/mód: 200°C / 10-15 perc / alul-felül sütés

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá