Kókuszos csiga

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
105 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 500 g liszt
  • 3 tojássárgája
  • csipet só
  • 250 g margarin
  • 1,5 dl tej + 1 tk
  • cukor
  • 25 g friss élesztő

Töltelék:

  • 200 g kókuszreszelék
  • 3 tojásfehérje
  • 330 g porcukor

Elkészítése:

A tojássárgákat az olvasztott margarinnal simává keverjük, a langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet egy edénybe mérjük, elkeverjük benne a sót, mélyedést képzünk a közepébe, amibe öntjük a margarinos-tojásos elegyet, majd rá a felfuttatott élesztőt.

Jól bedagasszuk, majd meleg helyen 1 órát kelesztjük.

Töltelék:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a vége fele hozzáadjuk a cukrot, azzal tovább verjük, végül belekeverjük a kókuszreszeléket.

Összeállítás:

A tésztát kettéosztjuk, kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelék felével, feltekerjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.

A másik felével is így járunk el.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, még 30 percet kelesztjük.

Előmelegített sütőben megsütjük, de nem szabad nagyon, csak épp hogy színt kapjon, különben száraz lesz.

Tipp:

Sütési hőfok/idő/mód: 200°C / 10-15 perc / alul-felül sütés