Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszkrémes süti recept

Kókuszkrémes süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 13 evőkanál kristálycukor
    • 1 dl olaj
    • 1 dl tej
    • 13 evőkanál finomliszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1 evőkanál tej

    Krém:

    • 5 dl tej
    • 5 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál finomliszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 20 dkg kókuszreszelék

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzákeverjük az olajat és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet is.

    Két részre osztjuk: az egyikbe belekeverjük a 2 evőkanál kakaóport és az 1 evőkanál tejet. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a barna tésztát, majd előmelegített 180 fokos sütőben épp csak addig sütjük, amíg a teteje picit megszilárdul (nem kell megsütni teljesen).

    A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet és a cukrokat, majd felforraljuk és besűrítjük, közepesen sűrű legyen. Belekeverjük a kókuszreszeléket is.

    Amikor picit sült a barna tészta, kivesszük a sütőből, rákenjük a főzött kókuszkrémet, erre rásimítjuk a világos tésztát, majd visszatesszük a sütőbe. Ha szép aranybarna a teteje, akkor megsült.

    A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és rásimítjuk a tésztára.

    Forró késsel lehet szépen szeletelni kihűlés után.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá