Kókuszkocka recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál púpozott cukor
- 6 evőkanál púpozott liszt
- 1 csomag sütőpor
A kakaós masszához:
- 25 dkg cukor (lehet több is)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 10 evőkanál tej
- 15 dkg margarin
Forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és keményedésig tovább dolgozzuk.
Hozzákeverjük a felvert tojássárgájákat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb 30*25 cm nagyságú tepsiben megsütjük, majd mérettől függően 24 kockára vágjuk.
A mázhoz a cukrot, a kakaóport és a lisztet szárazon elkeverjük, majd a tejjel kis lángon összemelegítjük. Hozzáadjuk a margarint és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
Villával beleszúrunk a tésztába és egy kanál segítségével mindenhol befedjük a masszával, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »