Kókuszkocka recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál púpozott cukor
- 6 evőkanál púpozott liszt
- 1 csomag sütőpor
A kakaós masszához:
- 25 dkg cukor (lehet több is)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 10 evőkanál tej
- 15 dkg margarin
Forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és keményedésig tovább dolgozzuk.
Hozzákeverjük a felvert tojássárgájákat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb 30*25 cm nagyságú tepsiben megsütjük, majd mérettől függően 24 kockára vágjuk.
A mázhoz a cukrot, a kakaóport és a lisztet szárazon elkeverjük, majd a tejjel kis lángon összemelegítjük. Hozzáadjuk a margarint és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
Villával beleszúrunk a tésztába és egy kanál segítségével mindenhol befedjük a masszával, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »