Kókuszkocka recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 6 evőkanál púpozott cukor
- 6 evőkanál púpozott liszt
- 1 csomag sütőpor
A kakaós masszához:
- 25 dkg cukor (lehet több is)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 csapott evőkanál liszt
- 10 evőkanál tej
- 15 dkg margarin
Forgatáshoz:
- kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, ha már majdnem kész, hozzáadjuk a cukrot és keményedésig tovább dolgozzuk.
Hozzákeverjük a felvert tojássárgájákat és a sütőporral elkevert lisztet. Egy kb 30*25 cm nagyságú tepsiben megsütjük, majd mérettől függően 24 kockára vágjuk.
A mázhoz a cukrot, a kakaóport és a lisztet szárazon elkeverjük, majd a tejjel kis lángon összemelegítjük. Hozzáadjuk a margarint és addig kevergetjük, amíg a cukor el nem olvad benne.
Villával beleszúrunk a tésztába és egy kanál segítségével mindenhol befedjük a masszával, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. Ezt addig ismételjük, míg el nem fogy a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









