Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszhabos almás pite recept

Kókuszhabos almás pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 35 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 15 dkg vaj
    • 1 ek tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 citrom reszelt héja
    • 1 tk sütőpor
    • csipetnyi só

    Almás rész :

    • 1 kg savanykás alma
    • 4-5 ek cukor
    • 2 tk fahéj – vagy ízlés szerint
    • 0,5 citrom leve
    • 2-3 ek kekszmorzsa

    Kókuszos rész:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 18 dkg porcukor
    • 12 dkg kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Tészta készítése:

    A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/3-2/3 – ad részre osztjuk. Folpackba csomagoljuk, és a kisebbik tésztarészt a mélyhűtőbe, a nagyobbikat pedig a hűtőbe tesszük.

    Almás rész készítése:

    Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd megpároljuk a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt. Kihűtjük.

    Kókuszos rész készítése:

    A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már habos, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, és fényes, masszív habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.

    Összeállítás:

    A tészta nagyobbik részét egy kb. 20 x 30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a párolt almát, erre pedig rásimítjuk a kókuszhabot.

    A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn a habra reszeljük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük.

    A kókuszhabos almás pite kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 248 kcal
    Fehérje: 4 g
    Szénhidrát: 35 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá