Hozzávalók:
Tészta:
Almás rész :
Kókuszos rész:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd 1/3-2/3 – ad részre osztjuk. Folpackba csomagoljuk, és a kisebbik tésztarészt a mélyhűtőbe, a nagyobbikat pedig a hűtőbe tesszük.
Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, majd megpároljuk a cukorral, a citromlével és a fahéjjal együtt. Kihűtjük.
A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd amikor már habos, kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, és fényes, masszív habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel.
A tészta nagyobbik részét egy kb. 20 x 30-as, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, megszórjuk kekszmorzsával, és villával megszurkáljuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a párolt almát, erre pedig rásimítjuk a kókuszhabot.
A maradék tésztát nagy lyukú reszelőn a habra reszeljük, és előmelegített, 180 °C-os sütőben kb. 30-35 percig sütjük.