Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kokostar recept

Kokostar
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 8 darabhoz:
    A tésztához:

    • 14 dkg finomliszt
    • 2 ek jó minőségű kakaópor
    • 8 dkg vaj
    • 5 dkg porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 tk sütőpor
    • 2 ek habtejszín
    • 1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj

    A töltelékhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje (kb 4 dkg)
    • 10 dkg kókuszreszelék
    • 5 dkg kristálycukor

    A díszítéshez:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat.

    A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk.

    A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk.

    Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá