Kokostar

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók 8 darabhoz:
A tésztához:

  • 14 dkg finomliszt
  • 2 ek jó minőségű kakaópor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 tk sütőpor
  • 2 ek habtejszín
  • 1 narancs reszelt héja vagy 1 cs instant citromhéj

A töltelékhez:

  • 1 tojás fehérje (kb 4 dkg)
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg kristálycukor

A díszítéshez:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek olaj

Elkészítése:

A tészta száraz hozzávalóit (liszt, sütőpor, kakaópor, só, porcukor, vaníliás cukor, narancshéj) egy tálba szitáljuk, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojás sárgája hozzáadása után a tejszínnel kissé puha tésztát gyúrunk, amit frissentartó fóliába csomagolunk, 10 percre a mélyhűtőbe teszünk. Ez azomban el is maradhat.

A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjét kihabosítjuk a cukorral, majd apránként a kókuszt is hozzáadjuk. Viszonylag kemény krémet kapunk, melyből nedves kézzel 8-10, azonos méretű, kb 1 dkg-os gombócokat formálunk.

A nyers tésztából kb 3,2 dkg-os gombócokat készítünk, kilapítjuk és belecsomagoljuk a kókuszos tölteléket, majd újra golyóvá formázzuk.

Az összeállított süteményt sütőpapíros lemezre sorakoztatjuk és 180 °C-os sütőben 20 perc alatt megsütünk. Ha a golyók kihűltek, a csokit olvasszuk meg gőz felett az étolajjal és egy kinyomós flakonból vagy csöves zsákból ízlés szerint spricceljük be vele a sütemények tetejét.