Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kokomo szelet recept

Kokomo szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Krém:

    • 4 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 3 ek kókuszreszelék
    • 2 ek liszt
    • 5 dkg tejcsokoládé
    • 1 kk sütőpor
    • vanília kivonat

    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 4 dkg kakaó
    • 15 dkg cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 ek kókuszreszelék
    • 1 cl vanília kivonat
    • 2,5 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 65 g vaj felolvasztva
    • csipet só

    Teteje:

    • 1 ek cukor
    • 1 ek kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A krém hozzávalóit (kivéve a csokoládét) keverjük csomómentesre. Tűz felett főzzük meg. (A pudinghoz hasonlóan várjuk a pukkanó buborékokat.) A csokoládét vágjuk nagyobb kockákra, és néhány határozott mozdulattal dolgozzuk bele a még meleg krémbe. Tegyük hűvös helyre, és hűtsük szoba hőmérsékletűre.

    A tészta száraz hozzávalóit dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a vajat, a tojást, végül a tejjel öntsük fel, és keverjük ki.

    Vizezzünk be egy előzőleg levágott sütőpapírt, csavarjuk ki, és igazgassuk a tepsibe. (Ez a standard tepsi, amit a sütővel adnak, a szélei lyukasztottak, rács nélkül be lehet tolni a sütőtérbe.)

    A csokis masszát öntsük a vizes sütőpapírra, kenjük szét a teljes felületen. Laposnak fog tűnni, de megnő, semmi ok a pánikra!

    Vegyük elő a krémet, és szaggassunk kanállal halmokat, egyengessük sorba a tészta tetején. Egy villával kenjük el a tömör halmokat.

    A kókuszt keverjük el a cukorral, és szórjuk a süti tetejére.

     

    180 fokos sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá