Kokomo szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kokomo szelet

Hozzávalók:

Krém:

  • 4 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 2 ek liszt
  • 5 dkg tejcsokoládé
  • 1 kk sütőpor
  • vanília kivonat

Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 cl vanília kivonat
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 65 g vaj felolvasztva
  • csipet só

Teteje:

  • 1 ek cukor
  • 1 ek kókuszreszelék

Elkészítése:

A krém hozzávalóit (kivéve a csokoládét) keverjük csomómentesre. Tűz felett főzzük meg. (A pudinghoz hasonlóan várjuk a pukkanó buborékokat.) A csokoládét vágjuk nagyobb kockákra, és néhány határozott mozdulattal dolgozzuk bele a még meleg krémbe. Tegyük hűvös helyre, és hűtsük szoba hőmérsékletűre.

A tészta száraz hozzávalóit dolgozzuk össze, majd adjuk hozzá a vajat, a tojást, végül a tejjel öntsük fel, és keverjük ki.

Vizezzünk be egy előzőleg levágott sütőpapírt, csavarjuk ki, és igazgassuk a tepsibe. (Ez a standard tepsi, amit a sütővel adnak, a szélei lyukasztottak, rács nélkül be lehet tolni a sütőtérbe.)

A csokis masszát öntsük a vizes sütőpapírra, kenjük szét a teljes felületen. Laposnak fog tűnni, de megnő, semmi ok a pánikra!

Vegyük elő a krémet, és szaggassunk kanállal halmokat, egyengessük sorba a tészta tetején. Egy villával kenjük el a tömör halmokat.

A kókuszt keverjük el a cukorral, és szórjuk a süti tetejére.

 

180 fokos sütőbe téve kb. 25 perc alatt süssük készre.