Kivi rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek porcukor
- 5 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 0,5 l tej
- 60 g vaníliás pudingpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 150 g vaj
- 5 ek porcukor
- 4-5 kivi
Elkészítése:
Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. A tojássárgákat kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaópor, majd óvatosan elkeverjük benne a fehérje habot is.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk (kb 25*30cm) és 180 fokos sütőben sütjük kb 15 percig.
A kész tésztát hagyjuk egy nagyon kicsit hűlni, majd nedves konyharuhába feltekerjük és így hűtjük ki
Elkeszítjuk a pudingot a tejből, vanílás cukorból és pudingporból. A vajat kikeverjük a cukorral, majd végül hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
A kihűlt tésztát kicsavarjuk, megkenjük a krémmel, majd a szélét végigrakjuk a meghámozott és felszeletelt kivivel. Feltekerjük és hagyjuk a hűtőben megdermedni.
Végül a roládot megkenhetjük a megmaradt krémmel vagy díszíthetjük olvasztott csokoládéval is. Szeletekre vágva tálaljuk.