Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Királyi sütemény recept

Királyi sütemény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 400 g finomliszt
    • 1 cs sütőpor
    • 150 g porcukor
    • 250 g margarin
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek tejföl
    • 7-8 dkg darált piskóta vagy keksz

    Töltelékhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 540 g tejföl
    • 3 cs vaníliás cukor
    • 1 ek kukoricakeményítő
    • 1 zacskó tejszínes pudingpor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a darált keksz kivételével, majd kettéosztjuk. Mindkét tésztát folpackba csomagoljuk, majd egyiket 20 percre a hűtőbe tesszük, a másikat pedig a fagyasztóba.

    20 perc után kivesszük a hűtőből a tésztát, majd kinyújtjuk és egy 25*35 cm-es tepsibe helyezzük, amit előtte kiolajoztunk és kiliszteztünk. A tészta széleit felhúzzuk a tepsi oldalára, hogy ne folyjon ki a töltelék.

    Beleszórjuk a darált kekszet vagy a piskótát, hogy ne nedvesedjen meg a tészta a tölteléktől. A tejfölt, a vaníliás cukrot, a keményítőt és a pudingport összekeverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tojásfehérjét és a masszát ráöntjük a tésztára.

    Kivesszük a fagyasztóból a másik tésztát és ráreszeljük a töltelékre.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb 35 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá