Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Király lepény recept

Király lepény
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 20 dkg vaj
    • 28 dkg liszt
    • 2 mokkáskanál sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg porcukor
    • 1 citrom leve és reszelt héja

    Az alsó lap lekenéséhez:

    • 3-4 evőkanál meggylekvár

    A töltelékhez:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 28 dkg cukor
    • 25 dkg darált dió
    • 4 csapott ek rétesliszt
    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habja

    A bevonáshoz:

    • 20 dkg csokoládé
    • 2 ek olaj

    Elkészítése:

    A töltelékhez a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a liszttel elkevert diót, majd könnyedén beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd két lappá sodorjuk (23×38 cm tepsi). Az egyiket a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekvárral lekenjük, a másik tészta lappal lefedjük.

    A tésztát itt-ott megszurkáljuk, majd a tölteléket ráöntjük, elsimítjuk.

    180 fokra melegített sütőben megsütjük.

    A kihűlt süteményt ,mikróban felolvasztott csokoládé és olaj keverékével bevonjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá