Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder Bueno recept

Kinder Bueno
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál darált keksz
    • 1 teáskanál sütőpor
    • kb. 10 dkg durvára vágott pörkölt sótlan földimogyoró

    Kenéshez:

    • kb. 20 dkg nutella

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4 dkg vaníliás pudingpor
    • 6 dkg liszt
    • 10 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg vaj
    • 4 evőkanál cukor

    Kekszes réteghez:

    • kb. 50 dkg háztartási keksz
    • kb. 2 dl langyos tej

    A tetejére:

    • 5 dl tejszín
    • 2 teáskanál habfixáló
    • csoki reszelve,
    • pörkölt sótlan földimogyoró darabok

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, majd kb fél perc múlva kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

    Óvatosan hozzáforgatjuk a habhoz a darált kekszet, a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is a habhoz szitáljuk. Végül hozzáadjuk az olajat és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habos masszát belesimítjuk egy 25×35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe és megszórjuk durvára vágott mogyoróval.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 12-16 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra tesszük. (Nem kell megijedni, hogy „leragadt” nekem eddig minden egyes alakalommal letapadt, óvatosan fel lehet szedni, anélkül, hogy megsérülne a piskóta. Megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon.

    A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk. Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét.

    Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel. Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. (Én Hulala habtejszínt szoktam használni, abba nem kell habfixáló.)

    A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk földimogyoró darabokkal és ráreszelem a csokoládét. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá