Kinder Bueno

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Kinder Bueno

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál darált keksz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kb. 10 dkg durvára vágott pörkölt sótlan földimogyoró

Kenéshez:

  • kb. 20 dkg nutella

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 tojássárgája
  • 4 dkg vaníliás pudingpor
  • 6 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 4 evőkanál cukor

Kekszes réteghez:

  • kb. 50 dkg háztartási keksz
  • kb. 2 dl langyos tej

A tetejére:

  • 5 dl tejszín
  • 2 teáskanál habfixáló
  • csoki reszelve,
  • pörkölt sótlan földimogyoró darabok

Elkészítése:

A tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, majd kb fél perc múlva kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.

Óvatosan hozzáforgatjuk a habhoz a darált kekszet, a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is a habhoz szitáljuk. Végül hozzáadjuk az olajat és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habos masszát belesimítjuk egy 25×35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe és megszórjuk durvára vágott mogyoróval.

Előmelegített sütőben 180 fokon 12-16 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra tesszük. (Nem kell megijedni, hogy „leragadt” nekem eddig minden egyes alakalommal letapadt, óvatosan fel lehet szedni, anélkül, hogy megsérülne a piskóta. Megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon.

A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk. Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét.

Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel. Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. (Én Hulala habtejszínt szoktam használni, abba nem kell habfixáló.)

A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk földimogyoró darabokkal és ráreszelem a csokoládét. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.