Hozzávalók:
A tésztához:
Kenéshez:
A krémhez:
Kekszes réteghez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel elkezdjük felverni, majd kb fél perc múlva kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük.
Óvatosan hozzáforgatjuk a habhoz a darált kekszet, a lisztet elkeverjük a sütőporral, majd ezt is a habhoz szitáljuk. Végül hozzáadjuk az olajat és óvatosan összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze. Ezt a habos masszát belesimítjuk egy 25×35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe és megszórjuk durvára vágott mogyoróval.
Előmelegített sütőben 180 fokon 12-16 perc alatt megsütjük. Amikor kész, rácsra tesszük. (Nem kell megijedni, hogy „leragadt” nekem eddig minden egyes alakalommal letapadt, óvatosan fel lehet szedni, anélkül, hogy megsérülne a piskóta. Megkenjük a nutellával, amit előzőleg 1 percre 750 wattra állított mikróban felmelegítünk, hogy kellően folyóssá váljon.
A krémhez a pudingport, a lisztet és a tojássárgáját kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve alufóliával letakarva kihűtjük. Amikor a vaníliás krém kihűlt, hozzáadjuk a cukrot és a vajat, majd jól kihabosítjuk. Megfelezzük a krémet és az egyik felébe belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott csokoládét.
Végül összeállítjuk a süteményt. A nutellás tésztára egy sor langyos tejbe áztatott kekszet teszünk, amit megkenünk a vaníliás krémmel. Újabb sor tejbe áztatott keksz következik, amit aztán a csokis krémmel kenünk meg. A tetejére habfixálóval felvert tejszínhabot teszünk. (Én Hulala habtejszínt szoktam használni, abba nem kell habfixáló.)
A tejszínt felverés előtt 15 percre tegyük fagyasztószekrénybe, nem baj ha jégkristályos lesz. Végül megszórjuk földimogyoró darabokkal és ráreszelem a csokoládét. Egy éjszakán át hűtőszekrényben pihentetjük, hogy a keksz kellően megpuhuljon és a sütemény szépen szeletelhetővé váljon.