Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder bueno recept

Kinder bueno
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg kristálycukor
    • 6 ek víz
    • 12,5 dkg liszt
    • 1 kk. szódabikarbóna
    • 8 dkg darált dió

    Krémhez:

    • 0,5 liter tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 25 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg csokoládé
    • 15 dkg mogyorókrém
    • 20 dkg háztartási keksz
    • 1,5 dl tej, amibe a kekszet beáztatom
    • 2,5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojássárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra kikeverem. A liszthez hozzákeverem a diót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverem kemény habnak és a végén hozzákeverek 6 ek vizet.

    A tojássárgájához apránként hozzá adagolom a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt ,20×30 cm-es tepsiben 180 fokon kisütöm. Még forrón lekenem a mogyorókrémmel és hagyom kihűlni.

    Krém elkészítése:

    A tejben megfőzöm a pudingporokat. Kihűtöm, majd hozzáadom a porcukorral habosra kikevert margarint.

    Ketté veszem a krémet. Felébe a felolvasztott csokit csurgatom és kikeverem.

    Megkenem a piskótát a sárga krémmel, rásorakoztatom a tejben mártott kekszeket, majd megkenem a barna krémmel is.

    Végezetül a tejszínt kemény habbá verem és a tetejére simítom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá