Kinder bueno

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 15 dkg kristálycukor
  • 6 ek víz
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 8 dkg darált dió

Krémhez:

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé
  • 15 dkg mogyorókrém
  • 20 dkg háztartási keksz
  • 1,5 dl tej, amibe a kekszet beáztatom
  • 2,5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral és 6 evőkanál vízzel habosra kikeverem. A liszthez hozzákeverem a diót és a szódabikarbónát. A tojásfehérjét felverem kemény habnak és a végén hozzákeverek 6 ek vizet.

A tojássárgájához apránként hozzá adagolom a lisztet és a tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt ,20×30 cm-es tepsiben 180 fokon kisütöm. Még forrón lekenem a mogyorókrémmel és hagyom kihűlni.

Krém elkészítése:

A tejben megfőzöm a pudingporokat. Kihűtöm, majd hozzáadom a porcukorral habosra kikevert margarint.

Ketté veszem a krémet. Felébe a felolvasztott csokit csurgatom és kikeverem.

Megkenem a piskótát a sárga krémmel, rásorakoztatom a tejben mártott kekszeket, majd megkenem a barna krémmel is.

Végezetül a tejszínt kemény habbá verem és a tetejére simítom.